“..memang hidup tak seindah, tak sesempurna kisah dongeng novel-novel islamik. Tapi sekurang-kurangnya aku mahu cuba juga untuk menjadi yg terbaik setakat termampu dalam kisah hidup aku sendiri...”
6

Salam Aidiladha


الله اكبر
 الله اكبر
 الله اكبر
 لااله الاالله
 والله اكبر
الله اكبر
 ولله الحمد

Salam aidiladha buat blogger seangkatan dan teman-teman alam maya et al. Kullu 'Am Wa Antum Bikhair..Taqabbala Allahu Udhiyatana Wa 'amalina. 

Ya,lama menyepi dari laman blog ni. Sebulan yang amat menyibukkan. Tambah-tambah lagi, baru je mendaftar sebagai student di Unisza. Kos Bachelor in English (Hons). But then, beberapa hari lalu dapat tahu yang nama kos ditukarkan kepada Bachelor of English with Communication(Hons). Correct me if I'm wrong.

 Lebih kurang sama je dengan kos masa Dip. dulu. Tapi,tapi tapi..sayang seribu kali sayang sebab tak dapat nak buat transfer credit untuk subjek-subjek tertentu. Entah kenapa entah. Lamalah jawabnya saya 'meringkuk' dekat Unisza. Hampir 4 tahun. Kalau ditolak,tambah bahagi, mesti masa lebih pendek lagi dari tu. Mungkin 2 tahun setengah je. Tapi kan subjek memang dah ada yang dah belajar dulu..Huhu..

Mula-mula masuk sini,macam jakun pun ada sebab suasana memang lain daripada masa diploma dulu. But then, life is being more tougher. Yelah, dekat u tu,serba serbi di atas kaki sendiri. Ya,berdikari. Tapi masuk as a second intake terselamatlah daripada minggu orientasi yang mungkin menyeksakan. Pelajar second intake pun ada orientasi tapi dua hari je dan tak ada aktiviti sangat pun. 

Hari tu kami diminta untuk kutip senior signature. Haru jugalah sebab senior pun kami tak kenal. Nak dijadikan cerita, kami pergi ketuk setiap pintu bilik untuk dapatkan signature. Dah macam orang kutip hutang pun ada. Nasib baik seniors ok je :) Yelah,memang taklah kan saya nak approach sorang demi sorang senior yang ada kat kafe tu. Saya kan pemalu orangnya. Hehe ^_^ Buatnya kalau tersalah approach,mana nak letak muka? Haha. Teringin juga nak bertaarufan dengan senior-senior kami tu. Mungkin adalah kut meeting nanti.

Itulah alkisahnya. Esok Aidiladha. Sekejap je masa berlalu. Dah nak masuk bulan baru. Nostalgia & aidiladha. Salam aidiladha dan selamat meratah daging :)

 


Till then.

p/s: Aidiladha menggamit kenangan lalu. :)




6 comments:

Hati Ku Terusik said...

yup..lame awk menyepi..huhu...salam aidiladha :)

ismi said...

salam aidiladha :)

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

Salam AidilAdha :)

ANIA NIQIYSA said...

student english in com ye..nt bleh aja ana grammar n vocab..still weak in this part..ana in progress nak improve.mintak tunjuk aja sahabat.hihi.tq.salam aidiladha ya ukhti

ismi said...

salam aidiladha ania :)
sy pun masih lemah jgk ni..insyaAllah,boleh ajarkn..semua ilmu Allah kan..sharing is caring :)

Anonymous said...

m very happy to see your article. Thanks so much and i am taking a look forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?

Back to Top